Życie pisze najbardziej oryginalne, najbardziej komiczne, a jednocześnie najbardziej dramatyczne scenariusze.

Natk pietruszki umy, osuszy i drobno posieka. D Do ry|u doda pomidory i [mietan i jeszcze przez chwil podgrzewa, aby pomidory staBy si gorce. ¡% Na wierzchu uBo|y kawaBki masBa, posypa natk pietruszki i parmezanem. Doprawi do smaku sol i pieprzem i od razu podawa na podgrzanych talerzach. Warto[ kaloryczna 1 porcji: 735 kcal BULGUR Z BOBEM I TWARO{KIEM Dla 4 osób_________ 1 kg [wie|ego bobu 1 cebula 1 zbek czosnku 1 pczek czbru 1 By|ka oleju sezamowego 200 g bulguru 600 ml rosoBu misnego 200 g twaro|ku ziarnistego sól [wie|o zmielony czarny pieprz ¡% Ziarna bobu wyBuska ze strków, umy i pozostawi na sicie do odsczenia. Cebul i czosnek obra i drobno posieka. Czber umy i osuszy. Odkroi Body|ki i drobno posieka. Listki odBo|y do przybrania. D W du|ym garnku rozgrza olej. Na [rednim ogniu podsma|y cebul z czosnkiem i czbrem. ¡% Dola bulion, doda bul-gur i ziarna bobu, doprowadzi do wrzenia. Na wolnym ogniu gotowa pod przykryciem okoBo póB godziny, a| bób zmiknie. ¡% Domiesza ser i poBow listków czbru. Doprawi sol / du| szczypt pieprzu. Podawa posypane reszt listków czbru. Warto[ kaloryczna 1 porcji: 980 kcal 66 Zupy, potrawy jednogarnkowe i sosy KLUSECZKI ORKISZOWE Z JARMU{EM Dla 4 osób_______________ NA CIASTO______________ 375 g mki orkiszowej______ sól_____________________ 4 jajka___________________ okoBo 1/81 zimnej wody_____ NA JARZYNK____________ 2 kg jarmu|u_____________ 250 g cebuli______________ 100 g ementalera__________ 1 du|y pczek szczypiorku 1 By|ka masBa_____________ 1 By|ka oleju z kieBków pszenicy______________________ 100 g gstej, kwa[nej [mietany (30% tB.)_________________ 2 By|ki soku z cytryny_______ sól_____________________ [wie|o zmielony pieprz_____ [wie|o starta gaBka muszkatoBowa O Przygotowa ciasto. Wymiesza mk z du| szczypt soli, jajkami i wod na lepkie, cignce si, ale do[ gste ciasto. Je[li ciasto jest zbyt [cisBe, dodawa po By|eczce wody, a| uzyska wBa[ciw konsystencj